Sidor

måndag 22 juli 2013

Pausmusik

Vissa kvällar är lite vackrare än andra, som den på bilden ovan. Denna underbara utsikt fick vi njuta av på stugan för ett par veckor sedan. Just nu njuter vi däremot av något annat underbart och vackert - vår nyfödda son! Bloggen får vänta en stund medan livet pågår...

torsdag 18 juli 2013

Havreflarn

Igår bakade jag havreflarn och idag finns det inte så många kvar. Bara de som finns på fatet på bilden faktiskt, och troligtvis är de helt slut imorgon... Tur att det är lätt att baka nya om lusten faller på! Det fina kakfatet är ett gammalt udda Arabiafat som hittats i ett skåp på stugan, har troligtvis varit mormorsmors. Och receptet bjöd coop på den här gången. Rekommenderas!

lördag 13 juli 2013

Placeringskort

Placeringskort behöver ju inte exklusivt reserveras för stora och officiella tillfällen, de kan ju faktiskt fungera som bordsdekoration vid mindre släktkalas också. Men det förutsätter ju att man gör dem dekorativa på något sätt. Jag hittade ett lämpligt barkträd i skogen (en fälld stock, inget levande träd) och gjorde därför en barkbåtsflotta inför dagens lilla släktlunch. Rekommenderas kanske inte för större sällskap, om man inte är flera som täljer...

onsdag 10 juli 2013

Mjukiskamel till smådjursparaden

Det tredje djuret till den tänkta barnvagnsmobilen blev en rosaröd kamel. Eller en kamelliknande sak i alla fall. Så, nu har jag tillräckligt många djur, då var det bara det lilla problemet med att få dem att hänga från ett snöre. Som sagt så borde jag ju ha planerat någonsorts ögla i ryggen på dem... Nåja, allt brukar lösa sig bara man sover på saken en natt eller fem!

måndag 8 juli 2013

Smådjur

De här små djuren tänkte jag skulle passa som barnvagnsmobil i framtiden. Ett tredje är också under planering, det känns mera symmetriskt så. Men gravidhormonerna har slagit till märker jag, jag har ju inte tänkt på någonsorts upphängningsmekanism! En liten ögla eller så hade ju varit praktiskt. Får försöka lösa det på något sätt. 

Nu är det inte så länge kvar till den beräknade födelsedagen, drygt 10 dagar. Får se vad det blir i verkligheten...

söndag 7 juli 2013

Pompomsförsök

En gåvoflaska skulle pyntas på något sätt och jag tänkte mig en "elegant och fluffig" pompom. Hmm... fluffig blev den ju nog, men lite överdimensionerat stor på något sätt! Och inte så värst elegant. Nåja, det är väl tanken som räknas :)

tisdag 2 juli 2013

Blandad kompott

... eller kanske triss i bilder?
För tillfället kan man knappt lämna sommarstugan utan att riskera att utsätta sig för ett rejält kottbombardemang! Jag vet inte om det är vinden eller årstiden men tallarna droppar kottar i mängder just nu. Och eftersom man aldrig vet när man kan behöva lite fina tallkottar har jag passat på och samlat ihop en skålfull.
En annan sak jag gjort är klätt några knappar med rosa/orange/svartrandigt tyg. Det är kanske dumt att klä in knappar utan att ha något tänkt projekt de ska passa till, men det struntar jag i just nu. De blev ju jättefina tycker jag!
Och så till sist (men inte minst) en magbild tagen häromdagen. Nu börjar det vara en rejäl klimp som bor där inne. I alla fall känns det så...