Sidor

måndag 28 april 2014

Återbruk - barnvagnsgardin

Visst är det härligt när solen gassar! Men om man är liten och försöker sova i barnvagnen och får solen i ögonen så är det lite mindre härligt. Det finns en massa olika skynken och solskydd att köpa, men de är både dyra och verkar så hiskeligt tjocka och täta. Man vill ju inte att ungen storknar därinne... Så jag sydde en egen simpel barnvagnsgardin, ett lager bomullstyg som en gång suttit på den korg jag (eller möjligtvis någon av systrarna) sovit i som baby, lite raksöm, några knapphål och så till sist ett gäng duschdraperiringar.
Praktiskt och enkelt, och dessutom något jag kan visa upp i Klockarbarns återbruksutmaning!


onsdag 23 april 2014

Veckans snabba: bältesmjukare

Med 20 minuter sytid hinner man svänga ihop ett par våriga bältesmjukare/-stoppare/-fodral (eller vad de nu heter). En överraskningspresent som förhoppningsvis uppskattas! Det glada tyget kommer från Finlayson. 

torsdag 17 april 2014

Syrumsklocka

Jag tror att jag nog säkert har den bästa klockan i mitt syrum, vad tror ni? Finns det någon som slår den?

tisdag 15 april 2014

Att virka blommor

Som jag skrev i förra inlägget bestämde jag mig för att börja virka när sytiden inte verkar existera längre - hoppas det bara är en tillfällig paus. Enda lilla nackdelen med min plan är att jag verkligen inte kan virka. Som tur finns det massor med tydlig instruktioner på nätet och jag bestämde mig för att satsa på afrikanska blommor. Bilden visar första försöket att virka en blom-hexagon. Förutom det där ena rätt uppenbara misstaget så blev den helt okej :)

En filt ska det inte bli, däremot nog något rätt stort. Vi får väl se om jag någonsin blir klar med det här projektet....

onsdag 2 april 2014

Nyckelband och napphållare

Jag lever - men en viljestark och aktiv 8-månaderskille är inte alltid helt lätt att hålla jämna steg med! Krypandet bemästrades för en månad sedan och nu jobbas det på att stå och gå. Det betyder att man snabbt kan ta sig runt i lägenhet och ställa till med en massa bus... De här alstren syddes senast jag hade sytid, nu försöker jag istället lära mig virka eftersom det är en så mycket mera portabel sysselsättning. Bildbevis kommer så småningom...