Hittills har jag plockat ludd (en rätt så ansenlig mängd, ihopsamlad under nästan 60 år) och oljat enligt konstens alla regler, på 18 ställen tror jag att det var man skulle droppa olja. Syr man mycket ska man göra det flera gånger i veckan (med Singerolja!), syr man lite räcker det att olja nu och då, allt enligt instruktionsboken. Undertråden var lite väl spänd när jag provsydde så jag har minskat på undertrådsspänningen (skruv 2 fig.5) och det blev bättre, men måste sy lite och se om jag skruvade tillräkligt.
Och resultatet av provsömnaden? Ett lite småslarvigt kortfodral med gröna sömmar, eftersom det fanns grön undertråd och jag ännu inte kommit till kapitlet om att spola ny undertråd. Det är kvällens projekt :)
Vi är inte bästa vänner ännu – men vi kommer att bli!
Update: Enligt serienumret är maskinen tillverkad i Kilbowie, Skottland, år 1957.
Update: Enligt serienumret är maskinen tillverkad i Kilbowie, Skottland, år 1957.
Fin! Oj så jag skulle vilja ha så där noggranna instruktioner till min, har ingen aning om var man ska olja.
SvaraRaderaÅh wow vilken urtjusig!! Å vilka bedårande instruktioner haha...
SvaraRaderaOh, schön! Die ist ja tatsächlich noch älter (und schwerer?) als meine :-) Kennst Du den Jahrgang (oder steht das irgendwo im Beitrag auf Schwedisch)?
SvaraRaderaDie Seriennummer sagt: hergestellt in Kilbowie, Schottland, in 1957. (Danke Google! :)
RaderaUnd ca 15Kg schwer, glaube ich...
Åh så underbar! Så vacker den är.
SvaraRaderaÅh, vilken skönhet!! Och vilka underbara instuktionsböcker. :-)
SvaraRaderaJag har en liknande som jag fått av min farmor. Den står tyvärr på vinden nu. Blir sugen på att leta fram den och klappa lite på den. (Och så har jag en trampsymaskin också. Bra att ha liksom om de andra två går sönder. ;-) )