Sidor

måndag 20 augusti 2012

Langettstygn och fåglar

Ibland drar jag mig för att göra ett moment, ett moment som i mitt huvud är så otroligt långsamt eller tråkigt eller oinspirerande. Och sedan när jag väl tar tag i det så är det oftast både snabbare och roligare än jag kom ihåg eller trodde. Som fågelstjärtarna till fåglarna jag sydde för ett tag sedan. I helgen sydde jag äntligen ihop dem och det gick ju på ett nafs. Man kan göra på olika sätt men jag tycker det blir snyggast att lämna stjärtarna ofyllda (alltså bara sätta stoppning i kroppen) och sedan sy ihop dem med langettstygn. Så här blir det då:


4 kommentarer:

 1. Smart! Då blir ju sömmen en dekoration i sig. Istället för att pilla med en "osynlig" söm, som ändå alltid syns mer än den borde.

  SvaraRadera
 2. Smart! Då blir ju sömmen en dekoration i sig. Istället för att pilla med en "osynlig" söm, som ändå alltid syns mer än den borde.

  SvaraRadera
 3. En klassiker, man lägger ned tre gånger så mycket tid på att dra sig för jobbet än vad som går åt till att göra det. Superfina fåglar har du gjort!

  SvaraRadera
 4. jättefint! gör faktiskt väldigt stor skillnad, blir en ganska framträdande detalj som gör dem ännu finare. & egentligen inte jobbigare än att sitta & knöla in dem i symaskinen... : )

  SvaraRadera