Sidor

måndag 7 januari 2013

Matiga muffins

2012 års sista pyssel skedde i köket - på nyårsaftonen bakade jag nämligen dessa matiga muffins som innehåller fetaost och soltorkad tomat. Goda och praktiska att ha med på knytkalas (eller varför inte picknick). Här kommer receptet om någon annan vill baka, det är ett hopkok av två framgooglade recept - ihopkokade eftersom jag inte hade ingredienserna hemma för att följa någondera till punkt och pricka...

Muffins med fetaost och soltorkad tomat (ca 16 st)
5 dl mjöl
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ägg
½ dl rapsolja 
2 dl mjölk
100 g fetaost
soltorkad tomat i olja (ca 10 st)
(oliver för garnering)

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, olja, mjölk, hackade soltorkade tomater och smulad eller tärnad fetaost. Häll äggvispet i mjölblandningen, rör ihop. Klicka i muffinsformar, dekorera med oliver om du vill, grädda i 200 grader ca 10-12 min. 

2 kommentarer:

  1. matiga muffins är sådär galet gott!! Kram emelie

    SvaraRadera
  2. Mmm.. soltorkade tomater och fetaost! Kan det bli bättre!

    SvaraRadera