Sidor

tisdag 4 mars 2014

Sittdyna till vagnen

Lillkillen avancerar snart till sittvagn och i helgen plockade vi ner den delen från vinden för att studera den lite närmare. Den var väl... fin. Och prasslig... Men inte särskilt mysig. En mjuk sittdyna från perfekt, med andra ord. Och en sådan kan man ju sy själv.

Det blev en fleecedyna med svart bomullsbaksida, fodrad med vadd på rulle. Jag sydde fast knytband högst upp eftersom vagnen har små öglor man kan fästa en sittdyna i, och så gjorde jag hål för selen på lämpliga ställen. Eftersom det här var första försöket valde jag att göra en rak modell, jag har sett att många väljer att sy nyckelhålsformade dynor - sådana som alltså är bredare upptill. Vad är fördelen med dem? Det här är nämligen knappast den sista jag syr (till sommaren vill man säkert ha en i sval bomull) och förbättringsförslag tas gärna emot!
 
Jag kan ju tillägga att vagnen är en Brio Go, om någon undrar, och så här ser dynan ut i sittdelen:


2 kommentarer:

  1. Åh, så fin! Det ser genast mer inbjudande ut att slå sig till ro där!
    Jag har sytt dynor en gång och mina var i stort sett också raka. Kan tänka mig att de som har "vingar" upptill ger ytterligare ombonad känsla men det blir ju också på bekostnad av sittutrymmet. Jag ska också snart ta fram sittdelen och då får det nog bli en dyna till den!

    SvaraRadera