Sidor

måndag 10 juni 2013

Randiga brallor

 
Nu har jag premiärsytt i marimekkotrikån - ett par byxor blev det, storlek "liten", till underhyresgästen i magen. Jag följde delvis den här beskrivningen, delvis måttade jag lite efter ett par köpisbyxor (vilket bl.a. resulterade i lite smalare ben och lite lägre framsida än baksida) och resultatet ser ju riktigt bra ut tycker jag. De har muddar i bensluten som går att vika upp, och en liten hjärtapplikation i sidan.
Men jag vet ju inte ännu vilken modell det är på den kommande ägaren av byxorna, kort? lång? knubbig? smal?, så det är ju omöjligt att veta hur de kommer att passa.* Så, jag sparar min lilla mall och om byxorna passar så kommer jag säkert att sy flera, för enkelt var det och trikå har jag ju!
* om en dryg månad borde den lilla anlända, men vad jag har förstått är de inte alltid införstådda med tidtabellen, så vi får se...

5 kommentarer:

 1. De ser jättefina ut!
  Jag brukar, istället för resår på bebisbyxor, sy på en väldigt bred midjemudd, som kan vikas ner lite, mycket eller inte alls, vad som passar bäst beroende på ungens kroppskonstitution.

  SvaraRadera
 2. Gulliga värre!! När kommer hen??

  SvaraRadera
 3. Tidtabell ja. Den tabellen fattade ingen av mina kära små. En kom 21 dagar för sent och den andra 17 för sent. Det verkar rätt ovanligt att man får gå över så länge numera. Min kropp verkar ha elefantgener. Vi använde nästan bara muddbrallor till bebisarna i början. Det är det bästa plagget. Mudd upptill är bra för att förlänga användningstiden. Dubbelvikt både i midjan och nertill på byxbenen gjorde att vi kunde ha byxorna över flera storlekar.
  Lycka till och byxorna är superfina.

  SvaraRadera
 4. Jättefina! De kommer säkert att passa. Det stora problemet brukar bli att de växer ur de på längden tycker jag :-) Därför är det bra med mudd både uppe och nere. Dessutom så töjs en bred mudd bättre, och blir mjukare även om det är lite runt om magen på bebben :-)

  SvaraRadera