Sidor

torsdag 7 maj 2015

Klänning åt mig

I senaste Ottobre (3/2015) finns det förutom barnkläder även en trikåklänning i damstorlek och shorts och t-shirt i herrstorlek. Klänningen såg rätt så trevlig ut så jag bestämde mig för att sy en modifierad variant. Faktiskt den första klänning jag sytt åt mig själv sedan syslöjden! (År 1997 sydde jag en ljusblå balklänning i empirstil som jag hade på niornas vårbal. Länge sedan...) Av olika anledningar bestämde jag mig för att freestyla ryggen, och det blev väl sådär... Egentligen skulle ryggen sys in ett stycke med rynk i svanken men jag sydde i tyger jag hade hemma och hade inte en så stor bit att jag kunde göra ett helt bakstycke och dessutom gillade jag inte det rynkiga. Helt hundra blev det inte, men det fungerar.
Modellen heter "Stunning rosy" och enligt måttabellen borde jag ha sytt en betydligt större storlek än jag gjorde. Jag litade på sunda förnuftet - det såg enormt ut och jag skulle ju sy i trikå som stretchar- och sydde storlek 36 som känns lagom. I tidningen står det att man ska rynka med framilon men det hade jag inte hemma så det fick bli traditionella veck istället. Jag har också kantat halsringningen och ärmarna som jag brukar enligt muddmetoden. Längden kortade jag av med 2 cm och breddade dessutom fållen lite. Modellen är söt med fickor och raglanärm men om jag syr en till tror jag att jag minskar lite på rynket över magen - det är inte såå smickrande, och så måste jag finjustera ryggen.
Tygerna hade jag hemma och de härstammar från Eurokangas stuvbitslådor. Svart/gråmönstrad trikå och svart trikå.

4 kommentarer:

 1. Tycker den ser både fin och användbar ut!

  SvaraRadera
 2. Så fin den är, jag skulle också ta bort lite av rynkorna i magen.. enligt min smak. Att storleken inte stämde är ju lite konstigt, bra att du hade koll på det.

  SvaraRadera
 3. Men åh, vad fin! Rolig modell!

  SvaraRadera
 4. Åh vad kul att sy något till sig själv! Den ser jättefin ut på dig!

  SvaraRadera