Sidor

torsdag 20 augusti 2015

Höstväst med huva

Jag försöker utmana mig själv lite mera i min sömnad och inte endast sy små trikåtröjor åt lillkillen. Visserligen behöver han en hel del tröjor, men ändå :) Förra veckan gav jag mig på det här projektet, en väst med blixtlås och huva, mönster från Ottobre 4/2014, "Forest path".
Det skulle kanske ha varit enklare att sy den om jag hade följt instruktionerna och vändsytt den med foder, vaddlager och yttertyg men nu var det nu bara så att jag hade en bit blått färdigvadderat tyg hemma - en liten stuvbit från fyndlådan på Eurokangas, kostade nästan ingenting - så jag valde att bara fodra huvan istället. Fodret är för övrigt randig trikå från Nosh. Detta innebar ju samtidigt en massa egna lösningar, som nästan alla involverade snedslå, för att få till snygga sömmar och fållar.
Eftersom jag hade ett vitt blixtlås hemma fick också alla synliga sömmar bli vita. Blixtlåset kortades av till rätt längd efter Karinottilias beskrivning, Dessutom ville jag sy ett hakskydd på västen och det fanns inte i mönstret. På något sätt fick jag i alla fall ihop det och det ser ut som en väst. Om den passar på lillkillen vet jag ännu inte, han har konsekvent vägrat att prova den... 
Andra ändringar från mönstret är att jag slopade både fickor och snöre i huvan. På ryggen har jag sytt fast en bit reflexband och troligtvis syr jag lite reflex på framsidan också om västen börjar användas!


Jag kan dessutom avslöja att hakskyddet är fastsytt för hand på insidan av västen, jag kom inte på hur jag skulle få ihop det annars med min snedslålösning för blixtlåset :)

2 kommentarer:

  1. Otacksamma barn som inte ens vill prova, när du lagt ner så mycket arbete! ;) Fin blev den iaf. Förstår att det var lite klurigt, men det är ju också det som är kul tycker jag, att man får lov att tänka ut lösningar. Och lärorikt!

    SvaraRadera
  2. Lillkillen har då en garderob inte lik någon annans med en så flitig och riktigt sykunning mamma!! Vilken härlig väst!!!

    SvaraRadera