Sidor

fredag 30 december 2016

Kusinerna Kråka

Så här glada blev lillkillen och lillkusinen över sina matchande Kråkan-tröjor som de fick i julklapp! Det började med att min syster berättade att lillkusinen är väldigt förtjust i Mamma Mu och Kråkan och hur synd det är att det inte finns kläder med Mamma Mu på någonstans. Kanske jag som syr kunde fixa något i julklapp..? Jag funderade hit och dit och kom fram till att någon kotröja blir det nu i alla fall inte, men kanske någonting med Kråkan på. En mörk decemberkväll slog inspirationen till och jag gjorde en Kråkan-applikation med den här bilden som förlaga. Material efter vad jag hade hemma - frotté, college och trikå - och mest raksöm men också lite sicksack. 
Det dröjde dock inte länge innan lillkillen hittade den och lade beslag på den. "Min Kråkan!" hävdade han bestämt och tog den med sig till sängen och sov hela natten med den bredvid sig. "Lillkusin kan få Mamma Mu!" Nja, jag hade ju redan bestämt mig för att det inte skulle bli några bruna kossor här inte, men jag insåg den potentiella katastrofen vid julklappsöppningen om en kusin får en kråka och en annan inte. Så följande kväll satte jag mig vid symaskinen igen och sydde en till.
För att kusintröjorna skulle bli matchade men ändå lite olika valde jag att sy en luvtröja i grått och turkost åt lillkillen och en collegetröja i grått och smaragdgrönt åt lillkusinen. Tröjan mottogs mycket väl av Mamma Mu-fantasten, och lillkillen var nöjd över att ha fått en egen. Alla nöjda och glada, även jag som tycker att slutresultatet blev så bra som jag kunde hoppas!
Tyger: Turkos stretchcollege från Nosh, smaragdgrön och mörkgrå stretchcollege från Kangaskapina. Gult stjärntyg till huvans foder från Käpynen.
Mönster: Luvtröja "Drops" från Ottobre 4/2016, storlek 104/110 och med fodrad huva. Collegetröja "Small nice wolf" från Ottobre 4/2015, storlek 104.

3 kommentarer:

  1. De var ju jättefina! Förstår att lillkillen lade beslag på den första! :)

    SvaraRadera
  2. De var ju jättefina! Förstår att lillkillen lade beslag på den första! :)

    SvaraRadera
  3. Grått-det är den gråaste färgen som finns! Jag gillar kråkan, och dina blev jättefina!

    SvaraRadera