Sidor

tisdag 19 mars 2013

Återbruksväska

Vad gör man när man får en ny jobbväska och får höra att man ska slänga den gamla trasiga? Tja, om man är jag så slänger man den inte alls. Utan man börjar fundera på vad man kunde göra med den... Först funderade jag på att bara ta till vara bärremmen och använda den till något, men när en närmare inspektion avslöjade att det gick att sprätta lös det småskabbiga locket från väskan så blev ju det mycket lockande. För får man väl lös locket så kan man ju sprätta bort kantbandet, lägga på ett nytt tyg (med snofsig blixtlåsficka), sy fast kantbandet igen och till sist sy fast locket i väskan. Tadaa! En ny väska :) 
Insidan av väskan var lite knepigare, det var nämligen där den var trasig. Att laga eller byta foder blev för jobbigt men jag klippte bort de trasiga mellanväggarna i fodret och nu har jag, istället för flera små trasiga fickor, en enda stor (men hel) istället. Något ska det väl gå att använda den till trots den minskade mängden fickor på insidan!

7 kommentarer:

 1. Du kunde inte låta bli.. bra gjort o snygg blev den också.

  SvaraRadera
 2. Wow snyggt jobbat! Skötväska kanske?

  SvaraRadera
 3. Väskan blev jättesnygg. Varför inte en "pysselpåväg" väska?

  SvaraRadera
 4. Det blev ju jättebra!
  Pågåendeprojektväska är ju alltid bra, ja. Jag har en och det är också bara en ficka men jag har de olika projekten i var sin påse :)

  SvaraRadera
 5. Snyggt jobbat - skönt att den får förlängd livstid. :-)

  SvaraRadera
 6. Ser ut som en helt perfekt skötväska! Bra gjort!

  SvaraRadera