Sidor

onsdag 6 mars 2013

Turkosa stjärnor på neon

När magen växer måste garderoben uppdateras. Den här t-shirtmodellen visade sig ha gott om plats för en tilltagande midja utan att för den delen falla i tältfällan. Samtliga tre färger den fanns i inhandlades: en mörkblå med vita prickar - snygg, en obestämt lila - halvsnygg, och så en neongrön - inte så läcker som sådan. Så varför köpte jag den? Tja, pysselgudarna har ju skapat tygtrycksfärger och det kändes som om den hade potential. Dessutom ska man inte vara rädd för att prova nya färger, även om jag aldrig tidigare inte sedan 80-talet haft ett stort behov av neonkläder kan det ju hända att det är precis min färg. Vem vet? Men som sagt, uppiffning och något som bröt av allt det neoniga behövde den absolut. 
Denna uppfiffning fick bli turkosa stjärnor. Jag gjorde en schablon med tre stjärnor i olika storlekar i stadig självhäftande plast, sedan tog jag fram färg, roller och "färgtråg" (gammalt plastlock modell större). Och efter en hel del rollande så hade jag täckt halva framsidan med stjärnor och kände mig rätt så nöjd. Nu känns den betydligt roligare både att se på och att ha på sig - den har redan hunnit bli invigd och godkänd! 

Men nu vet jag inte om jag ska låta den lila vara som den är eller om jag ska trycka något på den också...

3 kommentarer:

  1. Bra piffat! Jag har faktiskt ett jerseytyg som påminner lite om den där tröjan, lite limegrönt i färgen med stjärnor i mörkare grön. Köpte det på en symässa för flera år sedan men har bara sytt litegrann av det.

    SvaraRadera
  2. Snyggt tycker jag. Har precis själv inhandlat en neon rödorange top som också känns som en färg jag inte haft sen 80-talet...
    Men va fasen, ska det va, så ska det va.

    SvaraRadera