Sidor

söndag 1 februari 2015

Gubbkofta

Jag kände mig redo för en utmaning - att sy något utanför min bekvämlighetszon. Just nu känns det nämligen som att den zonen endast består av enkla byxor, t-shirts och mössor. Så nytillskottet i sömnadsrepertoaren fick bli denna "gubbkofta" (Grandpa Style från Ottobre 6/2014) med tryckknappar. Ja, helt följde jag så klart inte mönstret, finns det någon som faktiskt gör det? Här så körde jag med enhetlig muddkant fram istället för att kombinera två färger, jag slopade fickorna och så gjorde jag muddarna i samma tyg som resten av koftan eftersom den röda muddväven helt enkelt tog slut. Just det, så gjorde jag den i trikå istället för college av två anledningar; först för att jag hade en lämplig bit trikå hemma men ingen college och så för att koftan kommer att komma till användning först till sommaren då det är en minst sagt rymlig 92:a och då kan det ju vara skönt med något lite tunnare långärmat.

Vad tycker jag då? Ja den är som sagt stor så den sitter som en hösäck på lillkillen, men han växer ju så jag tror nog att den blir användbar ännu. Och helt säkert blir det flera så småningom, men eventuellt smalnar jag av den en aning i så fall. En rolig sak med den här koftan var att jag fick testa min nya Prym-tång till tryckknapparna och hejsan vad enkelt det var att använda den! Perfekt resultat och minimal ansträngning. Kan rekommenderas :)

3 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat! Du får verkligen allt att se proffsigt ut!

    SvaraRadera
  2. Superfin! Bra att den kan hänga med länge!

    SvaraRadera
  3. Söt! Jag ser genast möjligheten att förlänga användningstiden ytterligare genom att lägga till ärm- och midjemuddar när ungen växer. Röd muddväv borde ju inte vara så svår att kompletteringsköpa, alternativt kan man ju klippa bort knappkanten och ersätta den också ifall man är noga med att all mudd har samma färg.

    SvaraRadera