Sidor

måndag 9 februari 2015

Igelkottströja - eller är det lamm?

Lillkillen har fått ytterligare en långärmad tröja, den här gången en variant med PaaPiis söta igelkottar. Ja, fast lillkillen menar att det är lamm. Kanske det är en tolkningsfråga? I alla fall så är framsidan och ena ärmen mönstrad medan ryggen och andra ärmen är enfärgad. Och så en ensam igelkott på överarmen på den enfärgade sidan. Det vita tyget kommer förresten från en slaktad t-shirt så jag fick också in lite återbruk i den här sömnaden. Det var roligt att göra något lite annorlunda och jag gillar slutresultatet - kanske inte så fiffigt att välja vitt åt en 1,5-åring bara... Men kläder är till för att användas och vi har tvättmaskin!
 
Mönstret är Ottobres Spot Fish med förlängda ärmar, storlek 92. Mätning och vägning förra veckan avslöjade förresten att lillkillen gjort en växtspurt och nu nästan är 89 cm lång, får alltså inte förivra mig och sy allt för mycket i den här storleken, det kan snabbt bli för litet!

1 kommentar:

  1. Vilket fantastiskt fint tyg! Och det är roligt att mixa med olikfärgade ärmar och ben på barnkläder :-) det blir så lekfullt!

    SvaraRadera