Vitchoklad & tranbär cookies-in-a-jar
Till de här kakorna behövs en 1 liters glasburk (0,9 L borde också gå, men inte mindre).
Till första lagret, blanda:
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk soda
0,5 tsk vaniljsocker
Andra lagret:
50 g torkade (och sockrade) tranbär. (Lägg dem längs kanten så de syns bra från utsidan)
Tredje lagret:
3 dl havregryn
Fjärde lagret:
1 dl strösocker
Femte lagret:
1,5 dl mörkt socker
Sjätte lagret:
100 g grovhackad vit choklad + en näve tranbär till, om man vill
Instruktioner:
Blanda burkens innehåll med 100 g rumstempererat smör och 1 ägg. Knåda ihop till en deg. Forma valnötsstora bollar och lägg på plåtar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 8 min eller tills de är vackert bruna i kanterna.
Blanda burkens innehåll med 100 g rumstempererat smör och 1 ägg. Knåda ihop till en deg. Forma valnötsstora bollar och lägg på plåtar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 8 min eller tills de är vackert bruna i kanterna.
Lägg ingredienserna i glasburken, lager på lager. Skriv ner instruktionerna på en självhäftande etikett och fäst den på burken, eller skriv instruktionerna på ett skilt kort. (Översätt dem om du har en internationell vän!) Dekorera burken bäst du vill och ge bort!
Tranbären går att ersätta med russin. Och om man inte har en lämplig burk hemma kan man göra detta i flaska (med vid hals) som jag, som synes på bilden, har gjort. Då är det kanske cookies-in-a-bottle?
Vad är soda? Bakpulver el bikarbonat?
SvaraRaderaSoda är samma som bikarbonat!
SvaraRadera