Sidor

fredag 10 februari 2012

Målade skor

I min garderob fanns ett par skor som inhandlades för ca 10 år sedan. Svarta med bruna detaljer och lite mässingsnitar. Läder borde det också vara. Och så rund tå och halvhög klack. De användes en hel del de första åren, när de ännu kändes någorlunda rätt i tiden, men de senaste åren har de stått orörda. Eftersom jag inte hade några planer på att börja använda dem igen så som det var beslöt jag mig för att testa på något nytt - att måla om dem. 

Så, i butiken hittade jag någonsorts screen print färg för textiler i reakorgen (börjar ni se en trend redan? Jag gillar rea...) som jag ansåg skulle fungera även till läder. Sedan konsulterade jag det stora internätet som ansåg att man skulle börja med att tvätta skorna med aceton. Fram med nagellacksborttagningsmedlet med andra ord (man tager vad man haver) och till min stora förvåning visade det sig att skorna inte alls var svarta med bruna detaljer, utan bruna med mycket svart färg ovanpå. Som lossnade. Nåja, inget fel med det, bara lite annat än jag tänkt mig. Hittills har jag målat blomdekorationerna och så lite ränder på yttersidorna och jag tror att de är färdiga. Och om jag ändrar mig är det bara att ta fram penseln igen :)

Så här såg skorna ut före:

Och efter:

5 kommentarer:

 1. Skorna ser våsnygga, trendiga och ganska dyra ur. Låt oss veta hur bra färgen klarar användning. Det finns nog ett eller två par här hemma som skulle behöva piffas upp.

  SvaraRadera
 2. Klacken är verkligen en favoritvariant så jag tycker att du gjorde nåt väldigt bra som gav dom nytt liv!! Snyggt!!
  Å du, dina tygblommor är ju helt underbara!!! Oj oj!!! Särskilt den gula och den pastellfärgade med mkt vitt... SÅ fina!!

  SvaraRadera
 3. Men du så läckert! De fina blommorna kom verkligen fram då de målades i en annan färg.

  SvaraRadera