Sidor

måndag 21 maj 2012

Återbruksutmaning - jeansfix

Veckans återbruk är traditionellt - lappande av gamla kläder. Gamla jeans, för att vara mera exakt. Dessa jeans har minst 10 år på nacken och har legat orörda de senaste åren. Jag tror att enda anledningen till att jag inte slängt dem är att jag gillar sömmen på fickorna... Men nu är det slut på att ha kläder som aldrig används i garderoben, antingen fixar jag upp dem eller så gör jag mig av med dem! 


Så, dessa jeans var boot cut och rätt så långa vilket betyder fula slitna byxbuntar och till och med hål några centimeter upp längs innersömmen där benen tydligen gnidit mot varandra när jag gått. Inte så snyggt.
Jag sydde in byxorna från knäna neråt så att jag fick ett par raka jeans, sedan klippte jag bort den gamla fållen och lade upp benen med röd tråd i stället. Till sist lappade jag ännu hålen med små triangelformade jeanslappar som jag klippte från ett gammalt jeansben som ligger i syskrinet. Jag hade tur med färgmatchningen den här gången! Lapparna sicksackades fast med röd tråd de också, eftersom det ändå syns att de är lappade kan det ju få synas ordentligt.
Så där, nu ska jag bara börja använda jeansen igen då! Vilka är veckans övriga återbrukspyssel? Som vanligt är det Klockarbarn som har svaret...

4 kommentarer:

  1. Snyggt att låta lagningen synas!

    SvaraRadera
  2. smart att sy in bootcut jeansen då håller de ju några säsonger till. smart tips!

    SvaraRadera