Sidor

onsdag 26 september 2012

Adresslappar - försök ett

Ibland är det här syendet lättare, ibland svårare... När jag såg de här adresslapparna så visste jag att jag också ville prova sy sådana. Jag följde beskrivningen, och blev besviken. För många steg med strykjärnet, för många lager, för stor och sned... osv. Detta är alltså den översta på bilden. Kanske det bara är jag som inte kan följa beskrivningar, mycket möjligt. Men jag bestämde mig i varje fall för att göra en egen modell. Ett antal dagar och svordomar senare är jag 90 procent nöjd. Slutversionen är den rödvita längst ner, men eftersom plasten skryklades när jag vände den rätt så sydde jag aldrig i något gummiband. Så, om jag hittar på ett sätt att vända utan att skrynkla plasten, eller hittar en plast som tål skrynkling, funkar detta - annars är det bara att testa på nytt på ett annat sätt. Fortsättning följer...

4 kommentarer:

 1. Jag har också testat att sy en egen adressetiketthållare, men det var lättare sagt än gjort. Jag tror jag får ge mig på det igen men jag kom på ett sätt så jag slapp vända med plasten i (som jag ska testa på nästa...) Om och när jag gör en ny kan jag lägga ut en beskrivning!

  Jag tycker båda blev helt ok, men jag vet hur det känns när det inte blir riktigt så bra som det var tänkt!

  SvaraRadera
 2. Jag har sytt såna till alla våra väskor :) Försökte också några olika, men mitt tips är att sy på plasten direkt på tyget så slipper du vända :) Jag kan lägga upp den om du vill..

  Ha en fin onsdag!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken bra idé, när man behöver adresslapp till nåt!

  SvaraRadera
 4. Haha, du vet nog att du inte är ensam om att ogilla vissa saker. Förundransvärt att du så ofta lyckas ändå. Jag blir ju såklart sugen på att testa min lycka.

  SvaraRadera