Sidor

måndag 8 oktober 2012

Återbruksutmaning - adresslappar

Jag började ju sy adresslappar i slutet av september, adresslappar som jag inte var riktigt nöjd med. Så läste jag hur Lyllos gör sina och tänkte att jag skulle pröva att göra likadana. Men, tror ni jag lyckades hålla mig till en beskrivning? Icke, däremot kom jag på ett eget sätt att göra adresslappar på som varken involverade att vändsy eller skrynklig plast. 
En adresslapp består av två stuvbitar tyg - en större och en mindre, en bit plast från en gammal plastficka och så ett "håller-kläderna-på-galgen"-band med ursprung i någon av tröjorna i garderoben. Kanske inte återbruk på hög nivå, men återbruk i alla fall. Och de övriga utmaningsdeltagarnas pyssel? Hittas hos Klockarbarn.

12 kommentarer:

 1. Allt återbruk är återbruk. :-) Dom banden sparas också här, men då är det lilltjejen som har dom i sin pyssellåda.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Mia. Allt återbruk är återbruk. Stora eller små projekt är inte avgörande för hur det inspirerar.
  Lapparna är jättefina. Smågrejer är ju inte helt lätt att sy snyggt tycker jag men du har lyckats.

  SvaraRadera
 3. Dom blev ju jättebra! :) Och dom där banden klipper jag också alltid av och sparar men lyckas inte använda dom så ofta.. bra idé!

  SvaraRadera
 4. Adresslappar är väl ändå återbruk på hög nivå! Överkurs kan jag tycka! Verkligen en toppenidé! Och så fina dina är!!!

  SvaraRadera
 5. Vilket bra återbruk! Har ofta tänkt att de banden borde man kunna använda till nåt men aldrig kommit på vad! =)

  SvaraRadera
 6. Fint!
  Jag sparar också alltid de där banden. Har använt dem till att knyta om lavendelpåsar, då behöver man inte så långa bitar heller.
  Och du, jag måste fråga - det där lejontyget, har du mer av det? Och kan du isåfall tänka dig att sälja eller byta en bit? Jag tycker det var helt underbart!

  SvaraRadera
 7. wow vad fina! de där banden sparar jag också & de brukar alltid gå åt. åh vad jag älskar alla er andra likasinnade återbruksnördar! : )

  SvaraRadera
 8. Beskrivningar? Va??? Är dom till att följas?? Förstår din benägenhet till sidospår och eget fnul. Och vad bra de blev sen då!! Jättefina!

  SvaraRadera
 9. Vad fina de blev! Jag har också en tendens att hitta på egna lösningar!

  SvaraRadera
 10. Jättefina! Din blogg är så inspirerande, nu vill jag göra adresslappar själv :-)

  SvaraRadera