Sidor

måndag 15 oktober 2012

Återbruksutmaning - jeans

Det är återbruksmåndag igen och först tänkte jag "hmm... jag kan kanske inte vara med den här veckan, jag har ju inte gjort något speciellt" tills jag kom på att jag visst har det. Jag har nämligen sytt om ett par jeans under veckan som gått, så att jag nu kan använda dem igen istället för att slänga dem. Det är väl återbruk om något! Jeansen satt bra över lår och höfter men de var alldeles för höga i midjan. Och så var linningen för stor så att det blev ett stort gap mellan jeansen och min svankiga rygg. Inte snyggt och inte bekvämt heller. Så vad gjorde jag? Jag sprättade bort linningen (gud vilket arbete, är full av beundran för Anita som verkar ha det som heltidshobby att sprätta jeans!) sedan klippte jag bort några centimeter av jeansen och så sydde jag fast linningen igen. Även om linningen var för stor för min midja var den alldeles lagom lite längre ner på mig. Jag flyttade också på fickorna eftersom jag tyckte att de satt för högt uppe (kanske också lite för att jag läst att rumpan får ett lyft av lägre sittande fickor... ;)
Som slutkläm lade jag ännu upp jeansen så de blev bra längd, de var nämligen aningen långa. Jag gjorde det på ett sätt som sparar originalsömmen så det inte syns på långt håll i alla fall att de är avkortade. Eftersom det finns massor av tutorials om hur man gör detta går jag inte in på några detaljer, här är exempelvis en som visar sättet jag gjorde det på.

Sedan fanns det en extra dimension i den här måndagens utmaning, en rosa sådan eftersom oktober ju är månaden när man uppmärksammar bröstcancer. Även om jag inte pysslat något rosa kan den uppmärksamma notera att jag har Lindex rosa armband runt höger handled, så med darr på ribban klarar jag även det rosa "kravet". Övriga bidrag hittas som vanligt hos Klockarbarn!

8 kommentarer:

 1. Det blev en snygg effekt av att flytta ner fickorna också. Verkligen återbruk att sy om istället för slänga. Jag beundrar också Anita som orkar sprätta och SEN sy såna härliga alster. Hon är riktigt bra.

  SvaraRadera
 2. Verkligen proffsigt! Passar ju som en smäck (fast det är ett par byxor)!!

  SvaraRadera
 3. Vad snygga de blev! Snyggt med fickorna som du flyttade ner, och sömmen nere i benen såg också proffsig ut!

  SvaraRadera
 4. Jättebra gjort! Det är ju en sådan där grej som man kan skjuta upp i evigheter bara för att det är jobbigt, men det känns ju sååå bra när det är gjort. Snyggt blev det också!

  SvaraRadera
 5. Super snyggt jeans är ju så dyrt.

  SvaraRadera
 6. Va snyggt det blev, bra jobbat! Och snygga ben har du också :)
  Ser verkligen fram emot din skrytlista :)

  SvaraRadera
 7. Vad smart! Jag har alltid det där problemet att byxor sitter bra över rumpa och lår och sen för stora i midjan. Vet att fler "lider" av det. Önskar att producenterna kunde förstå det :)

  SvaraRadera