Sidor

fredag 19 april 2013

Ny skräddarsax

Säljer man en väska eller två så har man råd att köpa en ny skräddarsax. Den gamla har efter några år av flitigt användande blivit slö i spetsen, fast jag bara har klippt tyg med den. Att klippa med en slö sax leder fort till både frustration och fula resultat, så en ny stod på önskelistan. (Visserligen kan man väl slipa saxar, men en hemmaslipning vågar jag mig inte på utan att ha en ersättningssax och en professionell slipning är knappast gratis - eller lätt att hitta.) En likadan som den förra var väl vad jag hade tänkt mig, men när jag stötte på monsterskräddarsaxen* från Fiskars med 40% rabatt så var det avgjort - en sådan ville jag ha! Att den kom i en tjusig förpackning gjorde ju inte saken sämre. 
Det här är alltså jubileumsversionen av stora skräddarsaxen som är gjord för varuhuset Stockmanns 150-årsjubileum, och därför är den graverad med "150" på ena sidan. Och eftersom jubileumsåret var i fjol så reas den tydligen ut just nu. Perfekt för alla som bor i Finland! På bilden ser man hur stor den är, överst ligger en vanlig universalsax - längd (först skrev jag bladlängd, men det är ju nog hela saxen) 21 cm, i mitten med svarta handtag finns min gamla skräddarsax - längd 24 cm, och under ligger då den nya monstersaxen - längd hela 27 cm. Undras om storleken har betydelse...?

*kallar den alltså för monstersax pga storleken

3 kommentarer:

 1. Nu ska jag mäta mina saxar från Fiskars. Har en som är skräddarsax, men som ska vara lättare att klippa med o den är gråsvart. Bra för mig som har jobbigt med fingrarna.
  Borde nog slipa alla tror jag. Mycket viktigt med bra sax o som du säger att absolut inte klippa annat än tyg med de..
  Bra att du hittade den billigare.. vilken tur du hade.

  SvaraRadera
 2. Fiskars saxar är överlägset bäst! Jag vann en mumin-fiskarssax för nåt år sedan, o trots att det är en "multisax" så är den bättre till tyg än min tygsax!

  SvaraRadera
 3. Så klart.. because you´re worth it!!! Med så fina väskor sydda och sålda kan du klart unna dej en prima skräddarsax!

  SvaraRadera