Sidor

måndag 14 oktober 2013

Pysselstafett - Napphållare

Mitt bidrag till den pågående barn och bebis pysselstafetten är ett pyssel som är för bebisen. Eller kanske för den stressade bebisföräldern som tenderar att förlägga saker och ting! Pysslet är nämligen nappband eller napphållare - vad man nu vill kalla dem. Och har man som jag en bebis som inte gillar napp så kan man fästa annat skojigt i dem, leksaker eller bitringar exempelvis.

Det som behövs är en bit tyg med storleken 25 x 7 cm, bomullsband (ca 12-14 cm) och så hängselclips. Clipsen köper man i sybehörsaffären eller så köper man helt enkelt ett par hängslen och klipper lös clipsen.

Sedan är det dags att ta fram strykjärnet. Stryk tygremsorna på mitten och vik även in kanten ca 1 cm hela varvet runt.
Lägg bomullsbandet som en ögla i ena ändan och sy sedan ihop tygbiten. Sy flera gånger över bandet så det säkert sitter fast. 
Till sist tar man fram clipset och trär ändan utan bandögla genom det. Placera clipset ca 3 cm in på bandet och sy sedan ihop fliken med resten av bandet. Här kan man justera längden på nappbandet lite om man vill, pga stryprisken rekommenderas inte allt för långa nappband - jag tror att 22 cm är rekommendationen.
Sedan är det bara att fästa nappen i napphållaren genom att dra bomullsbandsöglan genom nappens ring eller lufthål och sedan trä resten av bandet genom öglan.
Funkar bra på alla sorters napp!
Då är det bara att sätta igång och sy, ett i varje färg och några i reserv :)

Idag bidrar även Stina med ett pyssel och imorgon tittar vi in hos Hanna och Susanne. Hela två veckor håller stafetten ännu på - kul!

4 kommentarer:

 1. Fina som sjutton!! Läckra tygval!

  SvaraRadera
 2. Finfina! Min Lille V tar napp till skillnad från sin storsyster så det här känns ju som ett klockrent litet projekt!

  SvaraRadera
 3. Å, en sån har jag tänkt länge att jag ska göra till min Lova, både till napp och till att fästa leksak i vagnen. Fin beskrivning!

  SvaraRadera
 4. Enkel, bra beskrivning och härliga tyger.... Trevlig helg!!
  //Petra

  SvaraRadera