Sidor

söndag 20 oktober 2013

Yllebyxor av gammal tröja

Av en slump sprang jag på en yllebody i en affär - den hängde lite övergiven på en reastång och väntade på mig. (Ett otroligt praktiskt plagg som jag helt hade missat att fanns - men nu vet jag bättre) Bodyn var i rätt storlek och köptes, men bredvid den hängde ett par alldeles för små yllebyxor som alltså fick bli kvar på stången. Yllebyxor kan ju ändå vara sköna i vinter, så med hjälp av en kasserad tröja sydde jag ett par åt lillkillen. Ja, det är faktiskt inte ens vanliga yllebyxor utan kashmirbyxor! Lyxigt värre... 

Tröjan är min gamla som fått några trista små hål och sparats bara för att den är så mjuk och skön. Ärmarna blev byxben, ärmmudden blev benmudd, midjemudden blev midjemudd även på byxan och så klippte jag dessutom ut ett par grenkilar ur framstycket. Allt syddes ihop med tät raksöm och midjemudden fick dessutom en omgång stretchsöm.
Till sist sydde jag fast tröjans "cashmere" märke på rumpan - det kan ju vara bra att komma ihåg materialet så man inte tvättar byxorna i 60 grader och torktumlar dem efter det!
När jag hade sytt klart byxorna tyckte jag först att de såg väldigt stora ut men som man ser på de två första bilderna så verkar de sitta rätt bra. Storleken är väl ca 68 men i och med att benmuddarna är långa och materialet stretchigt så tror jag nästan att de kan användas hela vintern. Vi får väl se...

5 kommentarer:

 1. Du har så smarta idéer :)

  SvaraRadera
 2. Det det är verkligen en bra grej, att sy bebisbyxor av en tröja! Jag har t o m lyckats få ut två par av en tröja (ärmarna blev ett par och fram- och baksida ett).

  SvaraRadera
 3. Vilket bra återbruk! Snygg färg också!
  Och såna där grenkilar har jag funderat mycket på. Har du nåt mönster som du utgår ifrån, eller gör du dem på frihand?
  Det känns som det hade varit toppen att kunna ta till det när man har en tröja som inte riktigt räcker till hela byxan. Tacksam för tips! :-)
  Din kille ser ut att ha det riktigt bra där :-) o jag inser ännu en gång att min bebis kanske inte är så jättestor, hon har nämligen också 68!

  SvaraRadera
 4. Lyxmaterial är inte fel till sådan guldklimp! Fina byxor!

  SvaraRadera