Sidor

måndag 14 december 2015

Julklappstunika

I år har jag försökt sy en del julklappar och det är ju alltid lite svårt att veta vad man kan visa upp på bloggen före julafton... Jag chansar nu i alla fall och hoppas att lillkillens treåriga kusin inte läser det här :) Det är tunikan "Busy forest" från Ottobre 4/2015, en till utseendet trevlig tunika med raglanärm och stora fickor som fortsätter in på bakstycket. Hoppas den är trevlig att använda också och att storlek 110 är någorlunda rätt! Tyget heter Supercat, kommer från Mussukat och är ekologisk jersey.
Det där vecket mitt fram var en ny bekantskap och jag är glad att jag tog mig tiden att provsy det på en liten tygbit när beskrivningen inte kändes helt glasklar. Första försöket blev fel, andra rätt och därmed blev det också rätt på tunikan! Fickorna var enkla att förstå sig på men krävde en del arbetsmoment: rynktråd i sömsmånen, stryka runt kartongmall, nåla nåla nåla... Men slutresultatet var nog värt det, i det här fallet är det väl just nog fickorna som tar helheten från nattlinne till tunika, eller?
 
Flera julklappar/julpyssel finns hos Klockarbarn idag!

3 kommentarer:

  1. Tänker inte alls på nattlinne när jag ser tunikan. Snarare tänker jag på superhjältecape. Vore jag tre skulle jag gärna få en likadan i julklapp.

    SvaraRadera
  2. Du hittar alltid så fina och roliga tyger!! :) Fler rosa superhjältar i världen, tack!

    SvaraRadera
  3. Det är inte det minsta nattlinne över tunikan. Men jag förstår hur du tänker. Jag tycker att det kan bli en sån känsla om det är mkt mönster på tyget. Du har i alla fall gjort bra avvägningar för att undvika nattlinneutseende.

    SvaraRadera