Sidor

onsdag 2 december 2015

Klänning åt mig själv

Den här klänningen sydde jag i augusti, och använde den även då på ett dop. Bilderna jag tog då blev så mörka och gryniga att jag har pantat på att visa upp dem på bloggen. Häromdagen insåg jag dock att även om jag försöker ta nya bilder så får jag vänta till mars/april innan ljuset räcker till igen! Alldeles för länge. Så det får blir ett bildmässigt uselt inlägg istället :) Och någon modebloggare blir jag nog aldrig, jag försökte verkligen "posera" så bra jag kunde så att detaljerna, rynk vid midjan som lämpligt kamouflerar magkorvarna, skulle synas men... tja, det blev som det blev!
Den här klänningen är sydd efter ett mönster ur Suuri Käsityö nummer 4/2014 (mönster nummer 12). Lite omgjord är den, ryggen är mer urringad än mönstret - det såg ut som en polo annars... - och så är den förlängd en bit också. Mer klädsamt på mina ben än kortkort! Tyget är ekologisk trikå från Majapuu och heter isblomma, "jääkukka". Kanske den här klänningen kunde funka till jul med en kofta till?

5 kommentarer:

 1. Supersnyggt! Ja, visst passar klänningen också till jul!!

  SvaraRadera
 2. Vad fin! Blir väl perfekt som julklänning!

  SvaraRadera
 3. Jättefin klänning, helt klart en modell man skulle kunna sy många av, i olika tyger. När man kommer igång med att sy… och nu är jag ett steg närmare efter den här inspirationen! :) Funkar absolut till jul.

  SvaraRadera
 4. Så fin! Du är verkligen duktig på att sy. Så otroligt fina tröjor du har sytt till lillkillen på sistone också!
  Tack för titten och gratulationen ♥

  SvaraRadera