Sidor

lördag 5 december 2015

Jultröjor

Undrens tid är inte förbi, när lillkillen fick syn på den här nysydda skapelsen ville han genast sätta den på sig! Ni som har följt bloggen en tid vet ju att det inte hör till vanligheterna... :) Det här juliga tyget kommer från PaaPii och jag blev helt förälskad i det så fort jag såg det. Klart man måste sy en jultröja i december! Ja, den här tröjan kanske man inte orkar titta på så länge efter jul men jag kompenserade det med att sy en andra jultröja i mera neutrala tyger. Rödrandig marimekkotrikå och grå mudd - tomtigt men fungerar även på andra sidan nyår.

6 kommentarer:

 1. Snygga. Vad använder du för metod med hals och ärmkanter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag syr muddremsa till rundel som jag sedan viker dubbel och syr fast räta mot räta runt halsen. Syr med stretchsöm och sedan stickning runt med vanlig raksöm. Ärmarna gör jag lika om det är bred mudd, annars syr jag på den som en remsa räta mot räta innan jag syr ihop ärmen.

   Radera
 2. Förstår att tyget gick hem!! Jättefint! Jag är ändå nyfiken på vad som lockade i mönstret mer specifikt??

  SvaraRadera
 3. Förstår också att tyget gick hem, helcoolt ju. Även den andra tröjan är fin, precis som du säger så kan den vara tomtig och sen bara glad.

  SvaraRadera
 4. Visst är det kul när de äntligen gillar det man gör. Tyvärr har jag inte förstått vad som gör skillnaden mellan ett omtyckt plagg och ett ratat. Känns mest som ett lotteri. Jag gillar i varje fall båda dina tröjor.

  SvaraRadera
 5. Det tyget är såå fint. Snygga tröjor!

  SvaraRadera