Sidor

torsdag 12 januari 2012

SkopåseEtt kuddfodral som helt tappat färgen i tvätten fick ett nytt liv som skopåse. Att sy en skopåse hade jag kanske inte tänkt på om det inte varit för en av etapperna i pysselstafetten, nämligen Eddys etapp. Sedan är det en helt annan femma att jag inte överhuvudtaget gjorde på samma sätt som Eddy, men det är ju inspirationen som är den viktigaste. Kuddfodralet var fyrkantigt med dragkedja längs ena sidan. Jag behöll dragkedjan och den motsatta sömmen, men klippte upp de andra två sidorna. Sedan vände jag fodralet avigt, måttade så att dragkedjan och den befintliga sömmen låg på mitten av ovan- respektive undersidan, tryckte in "långsidorna" och sydde ihop. Och jag inser att troligtvis ingen förstod hur jag gjorde på basen av den där förklaringen. Eftersom en bild säger mer än tusen ord kanske det här enkla diagrammet hjälper något:4 kommentarer:

  1. Åh vad smart med en skopåse! Mycket snyggare än de tråkiga som man kan köpa. Ser ut som om den är sydd på "näsduksfodrals-sättet"?

    SvaraRadera
  2. Nja, den ser visserligen ut som ett näsduksfodral, men tack vare de "inveckade" sidorna så är påsen betydligt rymligare än om den vore sydd på näsduksfodralssätt!

    SvaraRadera