Sidor

söndag 25 november 2012

Symaskinstips efterlyses

Plastsingern borde bytas ut - men mot vad? Jag behöver en tålig symaskin som klarar många lager tyg och syr jämna fina sömmar. Broderifinesser och femtioelva prydnadssömmar klarar jag mig däremot utan. Den maskin jag tittar på just nu är Pfaff Select 3.0 - har någon erfarenhet av denna? Eller tips om någon liknande som är bättre? Är mycket tacksam för alla kommentarer och åsikter!

5 kommentarer:

 1. Vågar mig inte att rekommenera något..
  Har själv en Husqarna med massa sömmar.. klarar otroligt tjocka lager..
  Skulle nog köpa nån annan modell om aktuellt i dag..
  Mycket svårt att välja.. hoppas du får lite råd.. Lycka till

  SvaraRadera
 2. Lustigt du skriver om det, för jag va själv precis o inspekterade symaskinsurvalet idag! Jag fastnade för janome dc2030, den är digital och verkar vara väldigt bra som basmaskin, men ändå med lite extra finesser. Om du har facebook så gå med i gruppen "vi sytokiga" och fråga om nån har koll på pfaffen. Där är många kunniga :-)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle absolut föreslå janome, har älskat min från första stund och det håller i sig! Superbra t.ex applikationer. lätt att använda. haft den i tre år och har inte krånglat än!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försökte länka, men det går inte, modellen heter janome 3160 qdc. lycka till!

   Radera
 4. Jag har en Pfaff select, den jag har motsvar 3.0 tror jag, men har en äldre sifferkombo som jag inte har i huvudet nu. Jag ÄLSKAR min maskin! Och då menar jag djup och innerlig kärlek. Det är något av de bästa köp jag gjort. Köpte en HQ Lily, digital, helt ny för ca 10 år sedan. Åh, så irriterad jag var på den. Den sydde så ojämna fula sömmar, klarade inget motstånd alls. När jag skulle sy dekorsömmar plockade jag fram min lilla hopfällbara Elna från 60-talet för att vara säker på att det blev snyggt. Så när jag fyllde 30 önskade jag min pengar till en ny maskin, bytte in HQ-skräpet och köpte en Pfaff. Jag ville ha en enkel, stark, helt mekanisk maskin. Visst finns det mycket käcka funktioner i en digital maskin, men det är inget jag saknar. Visste ni förresten att tillverkarna bara garanterar kretskort till gamla maskiner i 10 år. Brakar något efter det är det inte säkert att det går att fixa. Jag resonerade som så att om jag har en riktigt bra mekanisk maskin, så finns det alltid någon tjomme någonstans som är duktig på att meka och kan laga den. Och då ska man egentligen inte behöva köpa någon ny maskin igen, nånsin. Så jag kan inte nog lovorda min maskin och Pfaff. Sen är det klart att det säkert finns många andra bra maskiner också, men jag har erfarenhet av den du kikat på och den är super. Min maskin har en hel del dekorsömmar, men jag använder dem nästan aldrig. Jag har aldrig förstått varför man skulle vilja ha 100 olika sömmar. Min gamla Elna (som jag har kvar) har raksöm och sicksack, går framåt och bakåt, och det räcker ju alldeles utmärkt egentligen.

  SvaraRadera