Sidor

torsdag 22 mars 2012

Handväska

När den tyghandväska man använder varje dag börjar bli lite trött och sliten (nackdelen med tyg...) så finns det två alternativ. Man kan köpa en ny - eller så syr man en ny! Jag gav mig på det senare projektet och med den befintliga handväskan som mall sydde jag en ny. Lite annorlunda än förlagan, men ändå ganska lika. Fodrad med en ficka inuti, och bottnen är förstärkt med vadd för lite mer stadga. Och så röda dekorsömmar och röd snodd i dragkedjan som extra detalj.

Yttertyget är ett stadigt bomullstyg från Finlayson som heter Taimi och är ett nytryck av ett 60-talstyg. Köpt från fabriksbutiken för en billig peng, vilket jag tolkar som att det antingen finns något fel på de 2,5 m jag köpte fast jag inte hittat det ännu, eller att färgen är utgående. Hoppas inte det senare, jag tycker tyget är jättefint. Men tillbaka till väskan - hittills är jag nöjd, får se efter en tids användning om den håller måttet! 

7 kommentarer:

 1. Bleb väldigt fin! Gillar speciellt att du valt att ha röda dekorsömmar och detaljer till det tyget.

  SvaraRadera
 2. supersöt!! Vi önskar en riktigt härlig helg! Kram emelie och elin

  SvaraRadera
 3. Superfin! <3 Vilken mysig inspirerande blogg du har, här kommer jag hälsa på fler ggr.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 4. Hej så många inspirerande tips du ger på din blogg. Jätte fin väska. Jag fick tipset från din mamma om din blogg, så nu tittar jag in ofta. Annelie

  SvaraRadera
 5. SV: Tackar! Självklart kommer jag titta in här då och då, älskar att hitta nya inspirerande bloggar och din är ju just en sådan.. ;) hihi..

  Ha en toppenvecka!
  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera