Sidor

tisdag 13 mars 2012

Kladdiga päronmuffins

Jag gillar att laga mat, men att baka kan vara lite väl omständligt. Visserligen bakar jag bröd ett par gånger i veckan (oj, vad hurtig jag lät nu), men det recept jag bakar efter sköter i princip sig själv i matberedare och långpanna. Generellt har de recept jag väljer så få byttor och pytsar som möjligt och helst ska jag slippa knåda något. De här muffinsen svängde jag ihop i söndags och de var både lätta att göra och otroligt goda - om man gillar kladdiga bakverk. För kladdiga blev de, lite svårätna också. Jag utgick från ett muffinsrecept och ett kladdkakerecept och så gjorde jag lite som jag tyckte, så jag antar att man kan säga att det här är mitt recept nu då...*


Kladdiga päronmuffins - ca 15 små
3 dl socker
5 msk kakao
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa vaniljsocker
2 ägg
0,5 dl vatten
50 g smör
1 tsk bakpulver
2 mindre päron (eller 1 stort), skurna i skivor


Blanda socker, kakao, salt och vetemjöl i en bunke. Rör ner äggen, vattnet och smöret (flytande margarin eller smält smör). Blanda till sist ner bakpulvret. Häll smeten i muffinsformar och tryck ner några päronskivor i mitten av varje muffin. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Muffinsen är mjuka och kladdiga när de är klara.


För lite mindre kladd kunde man kanske höja ugnstemperaturen till 200 grader, eller öka tiden i ugnen med några minuter.


*även om alla muffinsrecept i ärlighetens namn är ganska lika...

3 kommentarer:

  1. Och jag som precis bestämt mig för att baka "Kärleksmums" muffins blir nu lite i valet och kvalet om det inte skulle vara mumsigt med de här istället. :-)

    SvaraRadera
  2. Mums!
    Kul att du gillade mitt pyssel:)

    SvaraRadera
  3. Spännande med päron! Jag brukar också svänga till recepten lite, så att de blir mina egna.

    SvaraRadera