Sidor

måndag 16 april 2012

Återbruksutmaning - eller "Att sy på resande fot"


Helgen var fullspäckad med program - bröllop ena dagen, dop den andra och så ett antal hundra kilometer med tåg mellan de båda tillställningarna. Vad är då lämpligare att ha med sig i handväskan än lite material att sy namnlappar av? Och vad är nödvändigt för att kunna ha med sig sagda symaterial? Jo ett resesyskrin i någon form.
Veckans projekt i återbruksutmaningen är därför ett traditionellt "hitta på ett nytt användningsområde"-projekt. Det är ett Libresse plåtetui för bindor eller trosskydd som blivit ett praktiskt resesyetui. Det finns gott om plats för broderigarn, nål, kantbandsbitar och en liten sax. Ja, ni ser ju på bilden att det till och med finns plats för mer än så, men det här innehållet täckte mitt helgbehov.  

Det finns säkert flera än jag som har ett liknande plåtetui hemma som ligger och samlar damm (för i ärlighetens namn är det rätt så värdelöst som bindfodral, mycket bättre att sy ett fint i tyg för sådant!) så kanske någon gräver fram sitt och använder det till något vettigt efter det här inlägget :) Jag tror att det också skulle fungera utmärkt för smycken när man är på resande fot!
Missa inte heller vad de övriga som antagit utmaningen gjort under veckan!

6 kommentarer:

 1. Bra idé! Smart eftersom nålar och vassa saxar ligger säkert i ett hårt skal. Inget som man sticker sig på eller andra.

  SvaraRadera
 2. Smart! Perfekt storlek att ha i väskan.. =)

  SvaraRadera
 3. Gillar´t!!! Är ju själv en liten asksamlare. Bra idé att fylla en av dem med ngt vettigt!

  SvaraRadera
 4. Men så smart!!! Du har helt rätt, man borde kolla runt i sina gömmor och återanvända prylar på nytt sätt!

  SvaraRadera
 5. Vad mycket fina saker du gör! tack för all inspiration och vad kul att du tittade in hos mig.
  Sygrejerna brukar alltid vara lite utspridda här hemma så det var ett bra tips.

  SvaraRadera
 6. Har ett sånt någonstans, det var bra ide du kommit på. Jag samlar på alla möjliga askar o hittar på användning men detta var nytt sätt. Ha det gott

  SvaraRadera