Sidor

lördag 21 april 2012

Det här med egna mönster...

Mitt utgångsläge här på bloggen (och i livet) är att det är okej att inspireras och få idéer av andra, men inte att kopiera något rakt av och påstå att det är ens eget påhitt. Samtidigt är det ju inte så lätt att själv hitta på något så originellt att ingen annan någonsin skulle ha gjort något liknande. Som haklappen till exempel, även om jag ritat modellen själv (med halshålsstorlek tagen från en annan haklapp) så är den knappast unik. Nåja, jag vet själv att jag suttit och ritat och klippt tills jag fick en form jag gillade - och kanske är det det som räknas. Att man med gott samvete kan säga: här är min haklapp. Like it or love it ;)
Den lilla klöverhaklappen fick baksida av mjuk mikrofleece och en "sy på"-namnlapp någonstans mitt fram, tyckte den passade där. Mönstret är en aning modifierat från den första haklappen - jag förlängde den framtill med en knapp centimeter, mera av estetiska skäl än praktiska. Nu är jag nöjd med modellen, även om det är lite pilligt att vända den smala nackremsan... 

5 kommentarer:

 1. Det klart vi skall inspirera varandra och dela med oss. Så andra kan pröva och ändra på sitt sätt. Men det är ju helt okey om vi länkar till ursprungs källan. Där man kanske har hämtat idén från eller gjort en likadan. Precis samma kan det aldrig bli som originalet från en bild. Det är ju trots allt hantverk vi håller på med. Det är ju inget maskin tillverkat.

  SvaraRadera
 2. Väldigt fin! Och roligt när man kommer på något alldeles eget!

  SvaraRadera
 3. Förstår precis vad du menar. Väldigt fin haklapp i alla fall:)
  Trevlig söndag!
  Kram Emma

  SvaraRadera
 4. Hej och tack för inspirationenen!
  Hur brukar du sy fast baksidan på haklappen? Ingen verkar skriva om tillvägasättet. Jag förstår inte hur man ska sy ihop två tyger (tyg på ena o plastad frotte på andra sidan). Tacksam för svar!

  Jasmin

  SvaraRadera