Sidor

måndag 30 april 2012

Återbruksutmaning - bygelväska

Det är måndag igen och utmaningsdags. Den här veckan har jag gjort något vackert (enligt mig själv) av något riktigt fult (det tror jag alla är överrens om). Jag har omvandlat en guldig plastväska till en cool retrotygväska. Betydligt mera användbar!  
Utgångsläget var alltså en plastig kuvertväska med fastklämd bygel, köpt för en spottstyver och därmed troligtvis räddad från att åka direkt till soptippen. Bilden kan inte förmedla hur gräslig den var i verkligheten, jag har svårt att se hur någon skulle vilja använda den. Den del av väskan jag intresserade mig för var givetvis bygeln, och när jag väl slitit löst väskdelen använde jag bygeln för att rita ett mönster till en lite rundare och djupare väska än förlagan.
Den nya väskans yttertyg är ett brunblommigt, eller brunt med vita blommor, stadigt tyg som kommer från mormors gömmor. Tyget är ett antal decennier gammalt, men fortfarande fint. Lite blekt, men det gör inget. Fodret är blått bomullstyg, köpt som stuvbit.
Väskan är gjord efter samma princip som mina bygelbörsar, här finns en mera detaljerad beskrivning över hur jag gör. Jag är jättenöjd med väskan och det kliar i fingrarna att göra flera, måste bara se om jag kan hitta flera byglar först...


Hos Klockarbarn hittas de övriga utmaningsdeltagarna och deras pyssel, kika in!

6 kommentarer:

 1. Det är så fint med de där byglarna! Hoppas få prova på det någon gång!
  Fin färgkombo också!

  SvaraRadera
 2. Jättefin blev väskan. En jättebra idé!

  SvaraRadera
 3. Jo, nog blev det än förändring alltid!! Med hästlängder till det absolut bättre! Bra att du fritog denna stackars bygel :) Toppentips!

  SvaraRadera
 4. Det blev ju toppenfint! Jag har en liknande bygel hemma, som jag räddat från en, jag lovar, ännu fulare börs (gräddvit läderpräglad vinyl med ett lager gammalt slipstyg påklistrat utanpå...). Nu blev jag ju onekligen inspirerad att ta tag i den!

  SvaraRadera