Sidor

onsdag 13 juni 2012

Lammväska

Jag har tidigare sytt ett par barnväskor som varit populära bland mottagarna. En fiskväska var först ut, sedan efter en lång paus en rävväska. Den här gången är det lamm som gäller - främst för att jag ville testa att sy djuren i fleece och den fleece jag hade hemma var vit och svart (nå, egentligen mörkblå om man tittar riktigt noga). Bakgrunden fick bli grön, gammalt kuddfodral, för att påminna om en äng. På ena sidan är det ett väldigt piggt lamm - på andra sidan en tröttare variant. Hoppas lamm ser ut så där när de sover... Och så gemensam svans för båda sidorna. 
Jag tycker att det fungerade bra med fleecen, lättare att sy småsvängar var det ju när jag kunde använda raksöm istället för sicksack. Hoppas det håller lika bra. Väskan stängs med kardborrband och axelremmen är snabbsydd av ett brett kantband och ett smalare bomullsband. Denna väska överraskade jag rävflickans kompis med under förra veckans kanelbulleträff, jag hade nämligen fått höra att även hon gillar att packa väskor och bära på saker. Överraskningen togs väl emot :)


Glädjande är även att framtiden bär med sig flera väskor, jag har nämligen fått en beställning på två stycken till 3-åriga tvillingpojkar! Väskorna är under planering, inom juni ska de vara klara.

6 kommentarer:

 1. Dina väskor är hur söta som helst!

  SvaraRadera
 2. Superfin! Den här är min favorit.

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Svansen (eller vad det nu heter på ett lamm :)) som sticker utanför väskan är en sån fin detalj!

  SvaraRadera
 4. Av allt det fina du skapar är detta en absolut favorit för mig. :-)

  SvaraRadera
 5. Så himla gullig, vilken underbar idé!!

  SvaraRadera